
No vagis nu en moto: segueix 5 consells senzills per protegir les teves mans a l’estiu
Quan et mous en moto durant l'estiu, la calor apreta i et sobren els guants, oi? No. Segueix aquests consells
Estiu, moto, calor... Sembla idíl·lic, però res més lluny de la realitatquan suportes temperatures altíssimes en ambients urbans a baixa velocitat, per exemple.
Posar-hi remei és més senzill del que sembla i, sobretot, necessari si de veritat vols conservar, en aquest cas, les teves mans...
Perquè voldràs continuar movent-te en moto cada dia, menjar amb ganivet, forquilla i cullera per al gaspatxo, agafar el got d'aigua sense problemes, oi?
Preus, ofertes, fitxes tècniques i imatges de TOTS ELS MODELS DE MOTOS I SCOOTERS del mercat
En aquest cas, si de veritat t'interessa conservar el teu bon estat de salut física, t'has de plantejar trobar la teva parella de guants ideal per a moto.
Tingues en compte que és indiferent si circules amb un scooter de 125 cc, o potser ho fas amb una trail de cilindrada respectable.
En tots i cadascun dels casos, necessites moure't amb guants als comandaments de la teva moto o scooter, sempre. No oblidis mai aquesta màxima.

Com han de ser els meus guants?
Ja saps que tot en aquesta vida, o almenys gairebé tot, funciona amb el vil metall per càstig.
Això comporta el fet que, massa vegades, allò de "el barat surt car" es compleix, per desgràcia.
Així que no et vindrà malament seguir una sèrie de pautes perquè, almenys, no et conformis amb la primera parella de guants que et creui pel camí.

Fes-te aquesta pregunta, rodaries amb el teu scooter de 125 cc enfundat amb els guants que fa servir Márquez a MotoGP? No estaria de més. Millor anar sobrat que mancat de protecció.
Sota aquesta premissa, tingues clar que tota la inversió que facis en el teu equipament, revertirà en la teva pròpia seguretat... i et servirà per a qualsevol altra moto.
Dit això, passem a analitzar els 5 aspectes que tota bona parella de guants ha d'aportar per, en definitiva, que valgui la pena la seva compra.
1. Canya curta o llarga?
La canya d'un guant d'estiu tendeix a ser curta per evitar molèsties: com menys superfície, sembla que salvem millor la calor. És cert.
Però en realitat, el que aconseguim amb això és desproveir de protecció una part essencial i delicada del nostre cos: els canells.
Una canya llarga prolonga les cures de les teves mans en aquesta important zona de rotació del cos: millor si disposa de proteccions més aviat rígides.
Els encoixinats són per a guants més lleugers... però alhora menys eficaços en termes absoluts. Aquí busquem el màxim grau de seguretat.
2. Proteccions o encoixinats?
Això ens dona peu a esmentar aquesta opció, però imagino que t'ha quedat clar el fet que és preferible una bona protecció al simple encoixinat a mode de reforç.

I no només a la zona del canell, sinó també al dors, just als nusos, on una "rascada" amb el terra suposarà la consegüent pèrdua de massa òssia.
Evita-ho amb proteccions als nusos en carboni o símil; gairebé no et molestaran en plena marxa. Només quan el guant és nou. S'adapta a la teva mà i assumpte resolt.
3. Quins ajustos ha de tenir?
Si et fixes en un bon guant esportiu d'estiu, trobaràs ajustos al canell complementats amb un altre a la zona de la canya.
És la millor manera de blindar la seva posició a les nostres mans. Quantes vegades un motorista ha perdut els guants en un accident? Més de les que s'haurien de donar.

Això passa perquè l'energia que ha d'absorbir en un impacte pot ser de dimensions descomunals.
Així, un guant mal ajustat, o amb un simple elàstic a la canya, no sempre és segur al cent per cent; tot el contrari.

De nou, més sempre serà millor. Observa qualitats en l'acabament delsajustos, sobretot en el remat dels velcros i els seus tiradors.
4. Atenció a zones molt delicades: el palmell...
Sí, el palmell de la mà és una de les zones que més danys pot arribar a rebre en una possible caiguda.

Pensa que el nostre acte reflex, en perdre la verticalitat, és intentar plantar la mà a terra. Instintiu i de molt alt risc si prescindeixes de bons guants.

Per tant, a l'hora de triar el teu proper guant d'estiu vigila que el palmell disposi de reforços i zones encoixinades.
I si les costures estan rematades amb fil de kevlar, resistent a l'abrasió i a l'esquinçament, molt millor. Si prescindeix de tot l'indicat, millor busca una altra opció.
5. ... i la fragilitat del dit petit
El dit petit és allà, "sense demanar pa", però tan petit, fràgil i exposat que només quan no el cuidem i patim un contratemps sabrem com fa mal quan queda danyat.

Com sempre, et recordo que el damnificat seràs tu. Busca un guant amb el dit petit reforçat, fins i tot amb elements d'unió al seu immediat company.

Això ho saben molt bé a la competició, quan un simple arrossegament amb el manillar aixafant la mà sobre l'asfalt deixava els pilots amb el dit petit doblegat, i sense mobilitat.
Evita-ho amb tires de pell resistent que doblen el seu perímetre i, alhora, el mantenen subjecte (amb certa mobilitat) al dit anular. Assumpte resolt.

Més notícies: